Oppskrifter

JUL


CHILISILD

med kryddersild chili

INGREDIENSER

1 stk pakke Juviksild søt kryddersildfilet Chili

1 stk rødløk

½ stk chili

 

Chilisaus

1 ½ ss tomatpuré

1 dl sukker

½ dl vann

¼ dl eddik 7%

3 ss chilisaus

½ ts kvernet pepper

 

Kok opp vann og sukker, tilsett eddik og avkjøl.

Rør sammen tomatpuré, chilisaus og bland inn eddikblandingen, og pepper.

Skjær opp silda i biter. Skjær opp løk og finhakk chili.

Legg sild, løk og chili lagvis i et stort glass eller krukke, hell over chilisausen og legg på lokk.

Silda bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silda er holdbar i kjøleskap i ca 2 uker.

SURSILD ORIGINAL

med spekesild

INGREDIENSER

1 stk pakke Juviksild søt spekesildfilet Original

1 stk løk

½ stk pakke sursildkrydder

1 stk stort laurbærblad

 

Eddiklake

1,5 dl sukker

1,5 dl vann

0,75 dl eddik 7%

 

 

Kok opp vann og sukker, tilsett eddik og avkjøl.

Skjær opp silda i biter, skjær opp løk.

Legg sild, løk og sursildkrydder lagvis i et stort glass eller krukke. Legg i et laurbærblad, hell over eddiklake og legg på lokk.

Silda bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silda er holdbar i kjøleskap i ca 2 uker.

TOMATSILD ORIGINAL

med kryddersild original

INGREDIENSER

1 stk pakke Juviksild søt kryddersildfilet Original

1 stk løk

 

Tomatsaus

0,5 dl tomatpuré

1,5 dl sukker

2 ss vann

0,5 dl eddik 7%

0,5 dl olje

½ ts kvernet pepper

 

Laurbærblad

Fersk dill etter smak

 

Varm forsiktig opp olje i en kjele, rør inn tomatpuré og la det surre litt. Ta kjelen av plata og bland inn sukker, rør til det smelter. Avkjøl på plata.

Rør inn vann, eddik og pepper.

Skjær opp silda i biter, skjær opp løk. Legg sild og løk lagvis i et stort glass eller krukke, hell over tomatsausen og legg på lokk.

Silda bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silda er holdbar i kjøleskap i ca 2 uker.

INGEFÆRSILD

med kryddersild ingefær

INGREDIENSER

1 stk pakke Juviksild søt kryddersildfilet Ingefær

1 stk rødløk

ca 2 ts skivet fersk ingefær

En vårløk

 

Eddiklake

1,5 dl sukker

1,5 dl vann

0,75 dl eddik 7%

 

 

Kok opp vann og sukker, tilsett eddik og ingefær.

Vil du ha sterkere ingefærsmak, kan du rive ingefæren. Avkjøl laken.

Skjær opp silda i biter, skjær opp løk.

Legg sild, løk og vårløk lagvis i et stort glass eller krukke, hell over eddiklake og legg på lokk.

Silda bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

LUNSJ


SPICY KOSEMAT

med chilisild

Ha rømme nederst i skålen. Fyll på med kryddersild oppskjært i biter, mango og litt fersk timian. Topp med rød chilli, etter smak. Godt både som mellommåltid, og til høstfesten. Smakelig måltid!

SILD PÅ RUGBRØD

med kryddersild

Ha på så mye Cottage Cheese du vil. Strø over kryddersild i biter, og pynt med rødløk og dill. Servér gjerne med noe friskt i glasset. Godt - både til lunsj og kvelds!

SUNN GLEDE

med spekesild

Salat, avocado i skiver, søtet spekesild og egg. Ha gjerne over et dryss med utvalgte urter eller kapers, og litt rømme. God høst på 1-2-3.

MIDDAG


REN LYKKE

med matjessild

Fileter av matjessild kan nesten smelte på tungen! Spis dem rett fra pakken, eller supplér med egg og litt rømme. Vel bekomme!

TORTILLALEFSE

med matjessild

Skjær filetene i skiver og legg i tortillalefse sammen med rødløk, salat, egg og rømme. Godt, sunt og enkelt - både til midtuke og fest!

TRADISJONSRIK SILDEMIDDAG

med spekesild

Hverdager skal nytes! Nypoteter, syltede rødbeter, rømme, og sild som kan legges rett på tallerken. Kan det bli bedre? Kanskje litt dill på toppen?

KVELDS & TAPAS


SILDEGOODIES

med kryddersild

Skjær filetene i biter og legg på knekkebrød. Lag avocadokrem av avocado, creme fraiche og lime. Topp med friske kløverspirer. Enkelt og smakfullt.

FORRETT ELLER KANAPÈ

med ingefærsild

Ingefærsild er godt sammen med de fleste frukter.

Vil du ha en ny aromatisk smaksopplevelse?

Unn deg tynne rugkjeks med kremost naturell, en skive plomme, fersk koriander og ingefærsild i kveld. 

FUSION APPETITTVEKKERE

med speksild

Bruk toastede små loffskiver og ha på rømme. Legg på sildebiter, litt mango og chilimarmelade. Topp med grønn dill. Anrett på serveringsbrett eller på tallerken. Nyt gjerne et glass frisk cider ved siden av.

PARTY

med spekesild

Kjølig sild klappes tørre med et kjøkkenpapir, skjæres i biter og tres på grillpinner. Sildepinner kan serveres til drikke, eller akkompagneres med potetsalat og rødløk. Enkelt og godt, både på travle og late dager.

JUVIKSILD



God sild skal smake sild. Vår sild er nøye utvalgt og bearbeidet gjennom flere unike smaks- og modningsprosesser.

KONTAKT


Juvikprodukt AS, Juvikvegen 34, 6480 Aukra.

post@juviksild.no

SPESIALITET


Juviksild er søt & spiseklar. Silda kan nytes rett på tallerken slik den er. Vil du ha den enda mildere, kan silda vannes ut i en time.


© Juvikprodukt AS. M–2103.