Rosa sildesalat med kryddersild

INGREDIENSER

  • 1 stk pakke Juviksild søt kryddersildfilet      Original
  • løk
  • epler
  • poteter
  • syltede rødbeter
  • sylteagurker
  • hardkokte egg
  • majones
  • rømme
  • eddik
  • sukker
  • store kapers

Hver salat har sin personlige touch og i denne oppskriften har vi ikke oppgitt mengde, men innholdet er der. Skal du lage en stor salat er det greit å beregne 2 pakker med kryddersild.


Til denne oppskriften trenger du kalde kokte poteter. Fjern skallet etter at de er kokt og del poteten i terninger. Skrell også eplene og tern dem. Skjær sylteagurk, løk, egg og rødbeter i terninger.


Silda er klar til å brukes rett fra pakka, men om du vil ha den enda mildere, kan du vanne den ut i 1 time. Husk å klappe filetene tørre med et tørkepapir før du skjærer silda i terninger. 


Lag rømmedressing i en egen bolle. Vend sammen rømme, majones, eddik og sukker. Smak til med salt og pepper.


Bland til slutt alle ingrediensene forsiktig i en salatbolle og pynt med eggebåter, store kapers og litt persille på toppen. Sildesalaten er klar til servering, men kan også stå kaldt i kjøleskap i inntil en uke. 


TIPS! Vil du at salaten skal være enda rødere? Bruk litt av laken fra de syltede rødbetene, men pass på at du ikke tar for mye slik at salaten blir for flytende.