Bakt potet og syltet rødløk 

med kryddersild

Sild smaker fantastisk godt med poteter. Prøv med bakt potet så får du enda mer av den gode potetsmaken sammen med silda.


INGREDIENSER

  • 1 pakke Juviksild søt kryddersild
  • store bakepoteter
  • olivenolje
  • salt og peper
  • godt smør
  • rømme
  • gressløk


Syltet rødløk

  • 2 rødløk
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 dl eplecidereddik
  • 1/4 ts hel pepper


Slik gjør du

Her kan det være greit å bruke store bakepoteter. Pensle dem med olivenolje, strø på salt og pepper og plasser dem på en stekeplate i en forvarmet stekeovn med over og undervarme på 200 grader. (Her trenger du ikke å pakke inn potetene i aluminiumsfolie). Potetene er klare etter ca 1 time.


Når potetene er ferdige, ta dem ut og plasser på en tallerken. Skjær et godt kryss i toppen og la dem kjøle seg litt ned.


Kutt kryddersildfiletene i terninger. 


Start med å ha en god skje smør i poteten før du fyller på med sild, rømme, syltet rødløk og gressløk. 


Om du ikke foretrekker at silda er lun, kan du godt legge den ved siden av poteten på tallerkenen.


Syltet rødløk

Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle. Legg i rødløk og pepperkorn når sukkeret har løst seg opp. Kok opp, trekk kasserollen av platen og avkjøl. Løken blir best om den får stå og utvikle smak en stund. Fyll løken på glass og hell på laken til det dekker. Skru på lokk og oppbevar kaldt. Holdbar i minst to uker i kjøleskap.