Klart du kan lage pizza med sild! Denne oppskriften har vi fått fra Thomas Høe i Meny,
og i komposisjonen av denne har han brukt flere gode matskatter fra Meny. Er du redd for at silda blir for salt kan du marinere den litt i eddiklaken sammen med rødløken før du legger den på pizzaen.
INGREDIENSER
Winter mozzarella (fersk mozzarella)
Ask Nduja (Smørbar salami)
rødløk
ruccola
Slik gjør du
Kutt rødløk i strimler og legg strimlene i en avkjølt oppkokt lake med 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann. La løken hvile i laken i minimum 10 minutter.
Bland sammen ingrediensene til den hvite sausen og smør dette på den ustekte pizzabunnen. Bruk baksiden av en skje for å spre sausen godt utover bunnen. Del den ferske mozzarellaen i mindre biter og fordel utover bunnen. Legg Ask Nduja i små biter på pizzaen. (Den er litt sterk, så smak deg frem i forhold til mengde). Ta rødløken ut fra laken og strø den over pizzaen.
Stek pizzaen i ovn på 225 grader i ca 10 minutter.
På den stekte pizzaen: Fordel strimlet spekesild og ruccola på toppen, og sprinkle over noen dråper med god olivenolje.
God sild skal smake sild. Vår sild er nøye utvalgt og bearbeidet gjennom flere unike smaks- og modningsprosesser.
Juvikprodukt AS, Juvikvegen 34, 6480 Aukra.
post@juviksild.no
Våre produkter er tilvirket i Juvika på øya Gossen i Aukra kommune, helt ytterst på Romsdalskysten.