Ansjos smørbrød blå
3 ansjos på bryggekanten

Hel ansjos er tilbake!

Ansjos har en god smak av krydder og passer som en spiss til mange matretter. Klassikeren er ansjos på egg, men denne smaksrike godbiten passer også godt på pizza, i salater eller i dressinger. I Norden er Ansjos en salgsvare som fremstilles av fisken brisling, en liten sildefisk rik på Omega-3 og med mye god smak. Fremstilling av ansjos har lange tradisjoner i Europa, og allerede i 1740-årene var den en eksportvare fra Norge. De fleste ansjosprodusenter hadde sin egen, ofte hemmelige, krydderblanding. I Juvika har vi hentet frem vår gamle håndverkstradisjon med å nedlegge brisling, og er nå stolte av å kunne re-introdusere vår historiske familieoppskrift på krydret ansjos for det norske markedet. Ansjos rensker du selv ved å først legge fisken flatt på en tallerken og deretter føre en spiss kniv fra hodet og langs benet ned til sporen. Til slutt fjerner du skinnet på fileten ved å trekke det forsiktig av. Vi lover at innsatsen er verdt smaken!

Juryen valgte å gi spesialpris til Juviksild Kryddersild Original!

Mot slutten av en magisk og begivenhetsrik finalekveld var det juryens tur til å entre scenen. Den fagsterke juryen hadde en spesialpris å dele ut. Stemningen var spent i salen da juryen leste opp sin begrunnelse. Les mer om juryens begrunnelse her

Årets Matspire og Matkanalens reklamepris

til Juviksild!

"Vinneren tar utgangspunkt i en historisk norsk råvare som har vært en viktig del av nordmenns kosthold i flere hundre år..." Slik startet Line Verndal og Nina Sundquist opplesingen av sin begrunnelse for årets pris på 200.000 kroner. Les mer om prisen her og her

Matøya Gossen utmerket seg i Det Norske Måltid! 

Det Norske Måltid delte ut i alt 14 priser i løpet av finalekvelden. Av disse gikk to av prisene til produsenter på den lille øya Gossen i Aukra kommune i Møre og Romsdal. Både "Juryens Utvalgte 2019" og "Årets Godbit". Les mer om dette i Romsdals Budstikke her

"Mat helt enkelt" tok turen til Juviksild før jul

Monica og Brit i "Mat helt enkelt" har fokus på lokale råvarer og jobber aktivt med å gi oss tips og oppskrifter slik at vi kan bli bedre på å velge kortreist mat. I desember tok de turen til Juviksild for å få tips om sild når de skulle lage festmat i jula for sine foreldre. Se episoden her

Nevada Berg i North Wild Kitchen brenner for god norsk tradisjonsmat

Nevada har kommet på besteselgerlisten i New York Times med sin kokebok fra Norge. Ikke rart hun har mange følgere fra hele verden på sin blogg. Nevada ville gjerne bli bedre kjent med vår sildehistorie. Les mer om hennes besøk hos oss her

Juviksild - tar sildetradisjon inn i fremtiden

Juviksild er i gang med produksjon og pakking av sild sommeren 2018. Sild er tradisjonsmat som trenger at det tenkes nytt for at flere skal få øynene opp for tilvirket sild. Søsknene Jon-Ragnvald og Hanne-Cecilie restarter sildebedriften og satser på spekesild og kryddersild i ulike varianter. Les mer om dette her

Kryddersilda til finalen i Det Norske Måltid 2019


Mat og drikkekonkurransen Det Norske Måltid kårer det ypperste innen norsk mat og drikke i Norge. Etter den første innledende runden, og delfinalen, er kryddersilda vår nå valgt ut til den store finalen, som en av tre finalister i kategorien Årets sjømat - foredlet.


I juryen til Det Norske Måltid sitter noen av de fremste fagpersonene på mat og drikke i Norge. Dette er hva dommerne uttalte etter delfinalen:


– Når smak er vurdert, blir identitet, emballasje, lokal forankring og historiefortelling tatt med i vurderingen. Vi skulle gjerne sendt flere til finalen, for nivået og kvaliteten er høy, men vi må velge topp tre, sier dagens juryleder Trine Sandberg, kokebokforfatter/ trinesmatblogg.no


Selve finalen skjer i Stavanger 10. januar. Les mer om Det Norske Måltid ved å klikke på lenken under.