BLANK OG SØLVSKIMRENDE

SILDA ER ALLTID PÅ FARTEN


Den Norske vårgytende silda har svømt langt for å havne på våre bord. Ikke rart den har så flotte linjer. Den er målt til å ha en svømmefart på mellom 2,5 og 4,8 km/t. Til sammenligning kan en godt trent svømmer svømme 14,2 km/t over en kort distanse. Silda er en stimfisk som alltid svømmer, alltid er i bevegelse. Den gyter langs mørekysten og opp mot Nordland og Vesterålen. Om sommeren beiter den næringsrik rødåte ute i havet, noen ganger så langt vest som der Atlanterhavet møter det kalde arktiske vannet som strømmer langs Grønland. På sin vandring tar den til seg det beste fra havet, og vi får nyte godt av sildas perfekte svømmeegenskaper.

SILDA FORTJENER DEN ALLER STØRSTE OPPMERKSOMHET


I Juviksild er vi stolte over å kunne tilby sild som har gått gjennom de aller strengeste kvalitetskrav. Vår sild er nøye utvalgt og bearbeidet gjennom flere unike smaks- og modningsprosesser.


Våre kryddersildfileter kjennetegnes av en velkjent nellik-aroma. En korrekt modnet sild skal lukte friskt, og ha en balanse mellom krydderduft og hav. God sild skal tilfredsstille den femte smaken, umami, og man skal få lyst på en bit til. Vår sild kjennes igjen ved at sildesmaken er tydelig, men avstemt i forhold til krydder og salt. Og når du biter i den spiseklare silda, skal den ha en optimal tekstur. Den skal gi tygge-motstand, men ikke bli for hard. Riktig tekstur og smak frembringer vi gjennom kvalitetsfokuserte produksjonsmetoder som har blitt utviklet helt siden vår begynnelse i 1928.