Resets beste sildesalat

Denne fantastisk gode sildesalaten har vi fått oppskrift på fra Kari Anne Sølvik! Sild smaker utmerket sammen med både rømmebaserte produkter, frukt og grønnsaker. I denne retten får du alt som er godt! Kjøkkensjefen ved Molde Fjordstuer valgte å bruke en søtere syltet rødløk i steden for vanlig rødløk ved sin tilberedning av retten. Uansett løktype bør denne retten være en trygg vinner på alle koldtbord, sommerfester og kosekvelder!


INGREDIENSER

  • 1 pakke Juviksild søt kryddersild
  • 1 beger Crême fraîche
  • 1 ts balsamico, kremet type
  • 1/2 rødløk
  • 1 mango 
  • 2 epler
  • 1 paprika gul/oransje
  • 1/2 rød chilli
  • sitronsaft
  • hjertesalat
  • minitomater
  • fersk koriander, og evt litt dill
  • hjemmebakt rugbrød og godt smør

 



Slik gjør du

Start med å dele rødløken i skiver og legge den i iskaldt vann mens du klargjør de andre ingrediensene.


Bland Créme fraîche og balsamico i en skål. Tørk av løken og tilsett denne i blandingen. Bland inn ternet paprika og eple, samt finhakket chili. Her kan du også bruke vårløk om du ønsker det. Del kryddersilden i små, tynne biter og tilsett i blandingen. Tilfør litt sitronsaft og rør det hele forsiktig sammen.

Kle en salatbolle med blad av hjertesalat og legg blandingen oppå. Pynt med mango delt i biter, halve minitomater og et dryss med finhakket koriander over. Ønsker du ekstra smak på tomatene kan du vende dem i litt olje og gi dem et dryss med Havsnø (også en lokal matskatt fra Aukra!).


Server salaten med hjemmebakt rugbrød og godt smør. Eller lag tynne skiver av rugbrød som du rister lett i ovnen og legger

i salaten.