En del av gjengen i Juviksild utenfor produksjonslokalene i Juvika.

Juviksild er finalist til "Årets produsent" - Matprisen 2024!


Matprisen er en høythengende pris for aktører som går foran i bærekraftig matproduksjon. Prisen har vært delt ut siden 2014 og har som mål å løfte fram og hedre bønder, kokker og mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider. At flere gjør bevisste matvalg er med på å endre de kostnadskrevende og mindre bærekraftige matsystemene vi har i verden dag. Her spiller silda en viktig fremtidsrettet rolle som den næringstette, klimavennlige og bærekraftig forvaltede matressursen den er. At arbeidet vi legger ned i Juviksild med å ta vare på, tilvirke og inspirere til bruk av denne supre matfisken blir lagt merke til, er veldig gledelig.


Dette sier juryen:

«I Juvika på Romsdalskysten finner vi en familiebedrift som har produsert sildeprodukter i tre generasjoner. En gang var silda en større del av det norske kostholdet, men i dag vet mange dessverre ikke hvordan man tilbereder den. Den sølvblanke fisken er bærekraftig, næringsrik og svært god. Vi er derfor heldig som har aktører som Juviksild som vet hvordan man tar vare på arvesølvet. De formidler godt om hvordan man kan nyttiggjøre seg av denne fantastiske ressursen, og skaper håndverksmessige solide og smaksrike produkter til glede for oss alle.»


Prisutdelingen skjer i Oslo 11. november.


Vil du lese mer om finalistene og Matprisen, klikk på denne lenken:

https://matprisen.no/nominerte-2024/#aretsprodusent



 

Jon Ragnvald og søstera Hanne-Cecilie på kaikanten i Juvika.