Krydret matjes med potetsalat og syltet rødløk

INGREDIENSER

  • fileter med krydret matjessildfilet
  • kokte poteter
  • 1 - 2 rødløk
  • 1 dl eplecider-eddik
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 6 pepperkorn
  • 2 dl majones
  • 3 dl rømme
  • noen dråper sitronsaft
  • salt og pepper
  • gressløk

Slik gjør du

Syltet rødløk

Rens og kutt rødløken i passende biter. Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle. Legg i rødløk og pepperkorn når sukkeret har løst seg opp. Kok opp, trekk kasserollen av platen og avkjøl. Løken blir best om den får stå og utvikle smak en stund.


Potetsalat

Skrell de kokte potetene og del i biter. Bland rømme, majones, salt, pepper og noen dråper sitron i en bolle. Bland potetene i sausen. Potetsalaten kan også tilsettes epler, stangselleri eller vårløk om du ønsker det.


Anrett på fat sammen med matjessild og nyt!