Enkel middagslykke med spekesild

INGREDIENSER

  • 1 pakke Juviksild søt spekesildfilet
  • poteter
  • hardkokte egg
  • syltet rødløk
  • godt smør
  • rømme
  • salatblader/asparges/aspargesbønner

Slik gjør du

Velg om du vil ha vanlig kokte poteter, kokte kalde poteter eller smørstekte poteter. Ønsker du smørstekte så koker du dem først møre, heller av kokevannet og lar de dampe fra seg litt. Varm deretter en stekepanne og ha i en god klatt med smør. Ha potetene i panna og rust deg med en skje. Rull potetene rundt i panna og bre en skje med stekesmøret over potetene jevnlig i 10 - 15 minutter.


Avkjøl potetene litt og anrett dem på tallerken med salat, kokte asparges, syltet rødløk og hardkokte egg. Del silden opp i passe biter og legg oppå. 


Legg noen klatter med godt smør og rømme på tallerken og et lite dryss med knust pepper. God middag!