Sildesymfoni

Denne herlige smaksbomben har vi fått oppskrift på fra Vigdis Klokseth. Her finner du et knippe med gode smaker og herlige farger som spiller fint sammen! Kjøkkensjefen ved Molde Fjordstuer har valgt å legge opp retten som en forrett eller lunsjrett. Porsjonene kan du enkelt variere som du ønsker. Her er det bare å bli glad!

INGREDIENSER

  • Juviksild Ingefær
  • rucculasalat
  • mango og syltet rabarbra i terninger
  • smilende egg i båter
  • rødløk og vårløk i tynne skiver
  • ristet rugbrød, eller små nypoteter 
  • urteolje


URTEKREM

  • Craime fraîche
  • hvitløk
  • sitron
  • litt lake fra sylteagurk
  • litt sukker
  • salt
  • pepper


Ruccolasalt, eller babyleafsalat, legges på tallerken. Anrett så silden oppå dette. Dryss over vårløk, eller reddiker, og mango skåret i terninger. Har du ikke syltet rabarbra, kan du velge friske epler i terninger. Dette gir en frisk og litt syrlig spiss til retten. Topp med vanlige egg eller vaktelegg, og rødløk eller syltet rødløk.


Urtekremen lager du av Crème fraîche smaktilsatt med hvitløk, sitron, litt lake fra sylteagurk, litt sukker, salt og pepper. Legg dette i små dekorative porsjoner rundt på tallerken. 


For å lage tynne skiver av ristet rugbrød kan det være lurt å bruke et brød som er frossent. Skjær tynne skiver av dette og legg dem i ovn med varmluft til de får en sprø konsistens. Anrett dem fint ved siden av retten og bind det hele sammen med en god urteolje.


Til denne retten kan du også velge kryddersild original, men da med litt raspet fersk ingefær over.