Denne herlige smaksbomben har vi fått oppskrift på fra Vigdis Klokseth. Her finner du et knippe med gode smaker og herlige farger som spiller fint sammen! Kjøkkensjefen ved Molde Fjordstuer har valgt å legge opp retten som en forrett eller lunsjrett. Porsjonene kan du enkelt variere som du ønsker. Her er det bare å bli glad!
INGREDIENSER
URTEKREM
Slik gjør du
Ruccolasalat, eller babyleafsalat, legges på tallerken. Anrett så silden oppå dette. Dryss over vårløk, eller reddiker, og mango skåret i terninger. Har du ikke syltet rabarbra, kan du velge friske epler i terninger. Dette gir en frisk og litt syrlig spiss til retten. Topp med vanlige egg eller vaktelegg, og rødløk eller syltet rødløk.
Urtekremen lager du av Crème fraîche smaktilsatt med hvitløk, sitron, litt lake fra sylteagurk, litt sukker, salt og pepper. Legg dette i små dekorative porsjoner rundt på tallerken.
For å lage tynne skiver av ristet rugbrød kan det være lurt å bruke et brød som er frossent. Skjær tynne skiver av dette og legg dem i ovn med varmluft til de får en sprø konsistens. Anrett dem fint ved siden av retten og bind det hele sammen med en god urteolje.
Til denne retten kan du også velge kryddersild original, men da med litt raspet fersk ingefær over.
God sild skal smake sild. Vår sild er nøye utvalgt og bearbeidet gjennom flere unike smaks- og modningsprosesser.
Juvikprodukt AS, Juvikvegen 34, 6480 Aukra.
post@juviksild.no
Våre produkter er tilvirket i Juvika på øya Gossen i Aukra kommune, helt ytterst på Romsdalskysten.