Morbiflette med kryddersild

Richard Mortensen ved Meny Solsiden har laget en rustikk rett, et møte mellom norsk tradisjonsfisk og fransk ost.

En smaksrik, mektig og fyldig rett!


INGREDIENSER (1 form)

  • 1 1/2 stk Juviksild søt kryddersildfilet
  • 200 gram Morbierost
  • 4 - 5 kokte poteter
  • 2 ss creme fraiche
  • ½ dl eplejuice
  • 2 sjalottløk
  • Frisk timian

Slik gjør du

Kok potetene til de er møre. Kjøl de ned og skjær i skiver, kan brukes med eller uten skall, legges i et litt overlappende lag i bunnen av en ildfast form.


Rens og kutt sjalottløk i tynne skiver, før du steker de gyllne i en panne med smør. Ha løken over potetene. Ha på et par store spiseskjeer med crème fraîche. Ha på en ½ dl eplejuice. Skjær terninger av kryddersildfilet og spre de godt utover i formen.


Morbierosten deles et par ganger på langs, så man får litt tynnere skiver og legges på toppen av formen.


Stekes i ovn på varmluft 180 grader i ca. 30 minutter til osten av gylden brun. Ha over frisk timian etter steking.