Morbiflette med kryddersild
Richard Mortensen ved Meny Solsiden har laget en rustikk rett, et møte mellom norsk tradisjonsfisk og fransk ost.
En smaksrik, mektig og fyldig rett!
INGREDIENSER (1 form)
Slik gjør du
Kok potetene til de er møre. Kjøl de ned og skjær i skiver, kan brukes med eller uten skall, legges i et litt overlappende lag i bunnen av en ildfast form.
Rens og kutt sjalottløk i tynne skiver, før du steker de gyllne i en panne med smør. Ha løken over potetene. Ha på et par store spiseskjeer med crème fraîche. Ha på en ½ dl eplejuice. Skjær terninger av kryddersildfilet og spre de godt utover i formen.
Morbierosten deles et par ganger på langs, så man får litt tynnere skiver og legges på toppen av formen.
Stekes i ovn på varmluft 180 grader i ca. 30 minutter til osten av gylden brun. Ha over frisk timian etter steking.
God sild skal smake sild. Vår sild er nøye utvalgt og bearbeidet gjennom flere unike smaks- og modningsprosesser.
Juvikprodukt AS, Juvikvegen 34, 6480 Aukra.
post@juviksild.no
Våre produkter er tilvirket i Juvika på øya Gossen i Aukra kommune, helt ytterst på Romsdalskysten.