Den gode salte spekesilda


Spekesild er smaken av Norge, av barndom, av kultur og tradisjon. Våre moderne spiseklare spekesildfileter har bevart mye av dette, men silda er noe mildere og kanskje det aller viktigste: Den er klar til bruk med en gang, når du bare MÅ ha spekesild. Den salte spekesilda er god sammen med tradisjonelle potetvaraianter og rotgrønnsaker, men prøv også denne sildeklassikeren med en frisk pepperrotkrem, sennepsdressing eller tyttebærchutney. 


Speking er en modningsprosess som foregår over tid ved at man bruker salt og litt sukker slik at maten kan spises uten annen tilvirking. Sterkt saltet sild må vanligvis vannes ut i mange timer før den er klar til å spises, mens spiseklar spekesild sikrer at sildefiletene er klare til å nytes rett fra pakken. I vår spiseklare spekesild er sildekvaliteten nøye avstemt og den ferdig modnede silda lukter friskt av hav og har en god smaksbalanse mellom salt og søtt. Vil du ha den enda mildere, kan du selvsagt vanne den ut i en time.


Til produksjon av spekesild bruker vi høstfanget Norsk vårgytende sild med optimal kvalitet og fettprosent. Silda er modnet i minimum en måned.

HVIT MATSKATTPIZZA

med spekesild