Krydret matjes med stuede grønnsaker

INGREDIENSER

  • fileter med krydret matjessildfilet
  • kokte poteter
  • smør
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl melk/fløte
  • muskatt
  • salt og pepper
  • kokte grønnsaker: feks. gulrøtter, aspargesbønner, erter, brokkoli
  • fersk dill

Slik gjør du

Stuede grønnsaker smaker godt til krydret matjessild. Her har vi brukt gulrøtter, aspargesbønner og erter, men du kan bruke mange andre typer grønnsaker. Ta de du har!


Start med å smelte smør i en kjele og ha i hvetemel. La det bli litt varmt, uten at det blir brunt, og rør godt. Spe med melk eller fløte til du har en klumpfri saus. La ausen koke litt slik at råsmaken av melet forsvinner. Smak til med salt, pepper, litt revet muskatt og ha i de kokte grønnsakene.


Server kokte poteter, krydret matjessild og stuede poteter med fersk dill.