Friterte løkringer og frisk remulade

med kryddersild

Sild smaker fantastisk godt med poteter. En liten ekstra runde med potetene i panna og vipps så har du en herlig forrett eller et skikkelig kosemåltid med sild. 


INGREDIENSER

  • 1 pakke Juviksild søt kryddersild
  • gul løk
  • frityrolje
  • snackspaprika i ulike farger
  • mel
  • 4 dl vann
  • 2 dl sukker
  • 1 dl eddik


Tempura

  • 180 g hvetemel
  • 120 g maisenna
  • 6 ts bakepuvler
  • 0,5 ts salt
  • 3 dl vann
  • 1 dl fløte
  • 2 stk egg


Remulade

  • 1 kopp majones
  • 2 ss sylteagurk
  • 2 ss eple
  • 1 sjarlottløk
  • 1/2 ts eplecideeddik
  • 1/2 ss fersk bladpersille
  • 1/4 ts tørket estragon

Slik gjør du

Bland eddik, sukker og vann i en kjele og gi det et oppkok. Avkjøl. Skjær snackspaprika i skiver og legg i laken. La stå. 


Fyll en kopp med majones og bland inn epecidereddik og tørket estragon. Finhakk bladpersille, hakk sylteagurk, eple og sjalottløk i små terninger og ha oppi. Smak til med salt og pepper. Sett kjølig frem til bruk.


For å lage tempurarøre start med å vispe sammen vann, fløte og egg. Ha alt det tørre i en egen skål. Hell den våte blandingen i den tørre mens du rører. Ikke rør for hardt, da kan røren bli tung og vanskelig å jobbe med.


Varm frityrolje i en gryte til den når 180 grader. Sjekk med et termometer, eller bruk en tresleiv som du holder nede i gryta. Om det kommer små bobler rundt treisleiva er det passe varmt. Kommer det mye bobler, er det for varmt.


Skjær løken i store tykke ringer som du deler fra hverandre. Ta en løkring, dypp den i tempurarøren og slipp den oppi frityrgryta. Bruk en tresleiv til å vende dem med i gryta. Når løkringen har fått en fin gyllen farge er den ferdig. Ta den opp og legg den på en rist med bakepapir på. Pass på at de ligger fritt og ikke overlapper hverandre. Da blir de sprø og fine.


Legg løkringene på en tallerken. Klapp sildefileten tørr med et kjøkkenpapir og legg fileten oppå løkringene. Legg snackspaprikaen oppå fileten og remulade ved siden av. Pynt med bladpersille.