Sillypoke med kryddersild

Her har du en kjapp vri på en trendy rett! Eigil Johansen i Meny har gjort det enkelt å velge sild både til lunsj og middag. Karriyoghurten med eple sammen med herlige strimlede grønnsaker og syltet pære setter en frisk spiss

på denne retten med kryddersild.


INGREDIENSER (1 porsjon)

  • 1-2 sildefileter Juviksild søt kryddersild
  • 4 dl kokt ris (sushi eller vanlig)

  • 4-5 ss eplecidereddik

  • 1/4 pære

  • 1 gulrot

  • 1/3 vårløk

  • 1/4 liten løk

  • Fersk koriander

  • Sprø kjeks


Syltet pære:

  • 1/4 pære

  • 2-3 ss eddik


Karriyoghurt:

  • 5 ss naturell youghurt 

  • 1 ts karri

  • 1/2 eple

Slik gjør du

Skrell pære og kutt den i fine strimler. Mariner pærebitene i eddiken.


Lag karriyoghurt ved å kutte eple smått og blande det sammen med karri og yoghurt. 


Bland 2-3 ss eddik i den kokte risen og ha det i en bolle.

Strimle grønnsakene og sild i ønskede biter. 

Bygg lagvis i bolle med grønnsaker og sild.


Toppes med syltet pære, karriyoughurt, koriander og sprø kjeks.