Baobuns med kryddersild
De dampede luftige hvetebollene har blitt et vanlig innslag på mange restauranter. Vanligvis fylles de med kraftige kjøttretter, men hvorfor ikke prøve med kryddersild? Da får du både den gode smaken OG fisk? Julie Mathisen fra Meny Solsiden har laget en strålende og enkel oppskrift med kryddersild i hoisinsaus.
Slik gjør du
Skjær rødløk og kryddersild i terninger og bland sammen med hoisinsaus. Om Hoisinsausen er litt kraftig, kan du bruke litt lime i sausen.
Skjær mango og gulrot i tynne staver.
Skjær vårløk og chili i skiver.
Damp baobuns - ha litt av kryddersildblandingen i bunn, og topp med grønnsaker og koriander. Klare til å spises med en gang.
Tips!
For å dampe baobuns kan du bruke en kjele med kokende vann og sette bambusdamperen med baobunsene, oppå kjelen. Alternativt kan du legge en rist nedi en kjele med vann, koke opp vannet og plassere en tallerken med baobuns på risten. Sett på lokk og la dem dampe i 10-12 minutter. Pass på at baobunsene ikke kommer i kontakt med vannet. De skal dampes.
INGREDIENSER (1 porsjon)
Baobuns - lag selv eller kjøp ferdig fra Hatting
Mango
Chili
Rødløk
Hoisinsaus
Fersk koriander
God sild skal smake sild. Vår sild er nøye utvalgt og bearbeidet gjennom flere unike smaks- og modningsprosesser.
Juvikprodukt AS, Juvikvegen 34, 6480 Aukra.
post@juviksild.no
Våre produkter er tilvirket i Juvika på øya Gossen i Aukra kommune, helt ytterst på Romsdalskysten.