Kremet sildesalat med brunt smør, kapers, egg og pære

En herlig og smakfull sommersalat med sild. Serveres med godt brød, og passer perfekt til lunsj eller til kvelds når du vil kose deg litt ekstra på flotte sommerdager. Oppskriften er laget av Regine, fiskeansvarlig Meny Nøtterøy.


INGREDIENSER (til 4 pers)

  • 1-2 pakker spiseklar kryddersildfilet Juviksild
  • 100 g meierismør
  • 1 rødløk
  • 1 pære
  • 3 hardkokte egg
  • 1 dl majones
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 ss balsamico-eddik
  • 1 bunt gressløk
  • 1 glass kapers
  • dill

Slik gjør du

Kok eggene i ca 8 minutter til de er harde. Del rødløken i to, finhakk halve delen og strimle den andre delen. Skjær halve pæra i små terninger og den andre delen i staver eller tynne skiver som du bruker til pynting. Kutt silda i mindre biter.

 

Brun smøret i en kjele. Bruk gjerne romtemperert smør og når smøret begynner å skumme kan du røre i det med en sleiv, men pass på at det ikke brenner seg. Fra smøret begynner å bli brunt og lukte nøtteaktig, kan det gå bare noen sekunder før det er ødelagt. La smøret avkjøle seg noe.

 

Bland crème fraîche, majones og balsamico i en bolle. Hell i det brunede smøret og rør sammen. Bland i sild, løk, pære, kapers og finsnittet gressløk. Smak eventuelt til med salt og pepper om det trengs.

 

Anrett salaten i en bolle eller på et fat og pynt med løk og pære. Bryt eggene over i passe biter og pynt gjerne med dill. Velbekomme!