Kryddersild på rødbetsaus

Denne oppskriften har vi fått fra Erlend Liabø Karlsen. Han har tatt utgangspunkt i den fargerike rødbeten og laget en herlig sildefryd for både øye og gane! Kjøkkensjefen ved Molde Fjordstuer har laget en liten vri på den opprinnelige oppskriften, og valgt syltet delikatesseløk i steden for syltet rødløk. Han har også valgt å spre dem over retten i steden for å legge det opp som en fondant. Det er lov å være kreativ med utforming av silderetter. Nedenfor finner du Erlends flotte oppskrift med Juviksild kryddersild!

INGREDIENSER

  • 1 pakke Juviksild søt kryddersild


SYLTET RØDLØK

  • 1 stk rødløk
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl vann


URTEKREM

  • 3 ss Créme Fraîche
  • 2 ss majones original
  • 2 ss frisk persille
  • 2 ss frisk dill
  • 3 ss gressløk
  • sitronsaft
  • pepper


BLANSJERT REDDIK

  • reddik
  • salt


FRITYRKOKT POTETLOMPE

  • 0,5 kg melne poteter
  • 0,5 ts salt
  • 7,5 dl hvetemel
  • 1 dl siktet rugmel


GRØNNSAKSFONDANT

  • Agurk
  • Rødbet
  • Tomatkjerne
  • Urtekrem (Den samme som tidligere)


RØDBETSAUS

  • kokevannet som rødbetene har kokt i
  • maizena

SYLTET RØDLØK - FREMGANGSMÅTE

Kok opp en 1,2,3-lake (1 del hvitvinseddik, 2 deler sukker,

og 3 deler vann). Kok dette til sukkeret ikke synes.

Bruk en mandolin og skjær rødløken i fine skiver.

Hell laken over rødløken, pass på at alt dekker.

Sett rett på kjøl, og la stå til dagen etter.

URTEKREM - FREMGANGSMÅTE

Bland alle ingredienser sammen, og smak til med syre,

og pepper.

BLANSJERT REDDIK - FREMGANGSMÅTE

Bruk en mandolin og skjær reddiken i tynne skiver.

Blansjer reddikene. Legg på litt salt

Legg dem deretter på papir for å tørke litt.

FRITYRKOKT POTETLOMPE - FREMGANGSMÅTE

Kok potetene med skrellet på. Mos potetene sammen med salt

og bland inn hvetemel og rugmel. Del potetdeigen opp til diameteren er ca. 20 cm i diameter. Stek deretter på en tørr stekepanne eller en takke, til de er lyse med brune flekker.

Legg disse i frityrkoker til de har fått farge og er crispy.

GRØNNSAKSFONDANT - FREMGANGSMÅTE

Skrell agurken og skjær skiver av agurk. Stikk ut den indre kjernen med en eple-utstikker, slik at det er hull i midten.

Stek agurken på en grillpanne til en fin farge og mønster.

Rødbeten skjærer du i like skiver som agurken og stikker ut

i denne og.

Rødbeten koker du til al dente (Ta vare på kokevannet.)

Bruk en liten kniv til å få ut tomatkjernen hel.

Legg agurken nederst, så rødbeten. Bruk urtekremen til å ha inni de hule grønnsakene. Legg tomatkjernen oppå som ett lokk.

RØDBETSAUS - FREMGANGSMÅTE

For å bruke mest av det vi lager kan vannet som rødbetene blir kokt i, brukes som farge på tallerkenen. Kok opp dette vannet,

og tilsett jevningen, til litt tykkere. Sausen brukes til å gjøre tallerkenen mer fargerik, og har en god smak.


Her ser du et bilde av Erlends gode silderett!