Speket sild med spicy ponzu og munter salat

En innovativ og utrolig smakfull sildeoppskrift som har blitt en slager de siste årene på tapasbordet og koldtbord. Fungerer også som kveldssnacks eller som en deilig og spicy forrett, og kan selvfølgelig lages alle årets sesonger. Denne retten har vi fått fra Christian Holth Clasen, ferskvaresjef på Jacob`s Holtet.

INGREDIENSER

  • 1-2 pakker spiseklare spekesildfileter fra Juviksild

  • ½ dl ferske/frosne multer 

  • appelsin filetert i tynne båter 

  • 1 bunt koriander 

  • 2 stk vårløk 

Ponzusaus:

  • 1 ss honning 
  • ½ ss mørk sirup 
  • 2 ss soyasaus 
  • 1 ts revet ingefær 
  • 1 ts revet hvitløk 
  • 1 ss sesamfrø 
  • saften fra ca 1 lime (smak til) 
  • 1 ss sriracha chilisaus 

Slik gjør du

Bland sammen ingrediensene til sausen og smak til med limejuice og evt mer chilisaus om ønskelig.


Kutt silden i tynne skiver og legg den pent opp på et fat.

Hell litt av sausen over silden og anrett med multer, tynne appelsinbåter, fersk koriander, finsnittet vårløk og til slutt et godt dryss med sesamfrø. Servér!