Årets Matspire og Matkanalens reklamepris

til Juviksild


Disse to prisene går i 2019 til: Kryddersildfilet original fra Juvikprodukt

i Møre og Romsdal


Juryens begrunnelse:

Årets Matspire er valgt blant alle finalistene i 2019 og tar utgangspunkt i en historisk norsk råvare som har vært en viktig del av nordmenns kosthold i flere hundre år – sild! Prisen går til en produsent gjør renessanse av havets sølv – en litt glemt råvare som er lite verdsatt blant dagens forbrukere.


Råvaren er nøye utvalgt, og det gjøres en håndverksmessig bearbeiding som gir et kvalitetsprodukt på høyt nivå.


Vinneren er dyktig til å ivareta det tradisjonelle produktet og utvikler samtidig nye smakskombinasjoner og sammensetninger som treffer yngre matkjennere. Årets Matspire skal bidra til å gjøre vinnerproduktet mer synlig.


– Produktene presenteres i en lekker og innbydende emballasje og kommer godt frem i butikkhyllene. Det er tydelig at denne familiebedriften (med 3. generasjons eiere) har ambisjoner, vilje og evne til vekst, sier adm.dir. i Matmerk Nina Sundqvist.


– Mål med denne prisen er å fremme vekst gjennom å synliggjøre produktets historie, karakter og personlighet samt produsentene bak til et større publikum, sier Line Verndal, som delte ut prisen på vegne av Matkanalen.


Premien utgjør en verdi av 200 000 kroner og består av rådgivning, produksjon og visning av en reklamefilm fra Stiftelsen Matmerk og Matkanalen.