Smørstekte poteter med kryddersild

Sild smaker fantastisk godt med poteter. En liten ekstra runde med potetene i panna og vipps så har du en herlig forrett eller et skikkelig kosemåltid med sild. 


INGREDIENSER

  • 1 pakke Juviksild søt kryddersild
  • små til mellomstore poteter
  • hardkokt egg
  • majones
  • sriracha majones
  • gressløk
  • salt

 



Slik gjør du

Kok potetene med litt salt i ca 10 minutter. Slå av vannet og la dem tørre litt. Varm en stekepanne. Ha oppi godt med smør og legg potetene i. Pass på at potetene ikke brenner seg. De skal bli gylne. Stek dem i ca 10 minutter. Bruk en skje og hell stekesmøret fra panna jevnlig over potetene mens de steker. La potetene kjølne litt før du bruker dem.


Kok et hardkokt egg og del dette i skiver. 


Skjær litt av bunnen og toppen av poteten. Legg eggeskivene oppå potetene, og ha over en majones utblandet med litt sriracha majones. Sriracha er en chilibasert og kan derfor være litt sterk. Du trenger ikke så mye, bare nok til å få en liten spiss på sausen. Legg gjerne litt majones også mellom potet og egg slik at det henger bedre sammen. Tips! Vil du ha tynne majonesstriper, bruk en brødpose som sprøyte for majonesen og klipp et fint hull i det ene hjørnet. 


Pynt med gressløk.