Hanne-Cecilie Sporsheim i Juviksild er finalist til Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2024.
Ingrid Espelid Hovig ville ha fylt 100 år i år. Med sin jordnære, vennlige væremåte formidlet Norges matmor nr. 1, kunnskap og inspirasjon om matlaging til oss alle gjennom Fjernsynskjøkkenet i snart 40 år. Å være finalist til denne store prisen sammen med Arne Hjeltnes, Elin Richardsen og Arne Sørvig, er svært ærefullt. Historisk sett har sild vært en kjempeviktig matressurs for oss i Norge. Derfor er det ekstra hyggelig at det arbeidet vi gjør for å ta med oss denne sunne, gode og bærekraftige fisken inn i framtida, blir lagt merke til.
Juryen skriver:
Hanne-Cecilie Sporsheim er en lidenskapelig forkjemper for sild. Hennes arbeid med Juviksild har satt standarden for hvordan tradisjonelle norske råvarer kan fornyes og tilpasses moderne smaker. Med et unikt engasjement for havets ressurser har hun sammen med sin bror Jon-Ragnvald klart å skape innovative produkter av «havets sølv», samtidig som hun holder fast ved sildas dype forankring i norsk matkultur. Sporsheim har gjennom engasjerende foredrag inspirert både bransjefolk og forbrukere med sin entusiasme og kunnskap om sildens uante muligheter. Hennes evne til å kommunisere både råvarens bærekraftige potensial og dens gastronomiske verdi, har løftet silden frem fra glemselen og tilbake på norske matbord.
Vil du lese mer om finalistene og prisen, trykk på denne lenken:
https://stiftelsennorskmat.no/stem-pa-din-favoritt-ingrid-espelid-hovigs-matkulturpris-2024/
Sild kan brukes på mange måter! Prøv mild speket sild med spicy Ponzu og munter salat. Oppskrift finner du her
God sild skal smake sild. Vår sild er nøye utvalgt og bearbeidet gjennom flere unike smaks- og modningsprosesser.
Juvikprodukt AS, Juvikvegen 34, 6480 Aukra.
post@juviksild.no
Våre produkter er tilvirket i Juvika på øya Gossen i Aukra kommune, helt ytterst på Romsdalskysten.