Juryens utvalgte 2019

er Juviksild Kryddersild Original!


Juryens begrunnelse:

Juryens utvalgte 2019 er kryddersildfilet original fra Juvikprodukt i Møre og Romsdal.

Denne spesialprisen hentes fram når dommerne i Det Norske Måltid ønsker å gi et produkt eller en produsent ekstra oppmerksomhet.


I 2019 tildeles prisen fordi produsenten fremstiller et miljøvennlig og bærekraftig premiumprodukt gjennom flere unike smaks- og modningsprosesser, med en råvare som har årelange tradisjoner i Norge. Resultatet er et produkt med frisk lukt, perfekt balansert smak og deilige kryddertoner. Emballasjen er lekker, gjennomtenkt og forbrukervennlig.


Dommerne ønsker at prisen skal være til inspirasjon for produsenten selv til å fortsette det solide arbeidet. Samtidig ønsker vi å gjøre dagens forbrukere mer oppmerksom på dette smakfulle og sunne produktet, som har vært på norske bord i generasjoner. Produsentens arbeid handler ikke bare om mat, men også om kystkultur, tradisjonelt fiske, håndverk og råvarekunnskap.Kryddersilda til finalen i Det Norske Måltid 2019


Mat og drikkekonkurransen Det Norske Måltid kårer det ypperste innen norsk mat og drikke i Norge. Etter den første innledende runden, og delfinalen, er kryddersilda vår nå valgt ut til den store finalen, som en av tre finalister i kategorien Årets sjømat - foredlet.


I juryen til Det Norske Måltid sitter noen av de fremste fagpersonene på mat og drikke i Norge. Dette er hva dommerne uttalte etter delfinalen:


– Når smak er vurdert, blir identitet, emballasje, lokal forankring og historiefortelling tatt med i vurderingen. Vi skulle gjerne sendt flere til finalen, for nivået og kvaliteten er høy, men vi må velge topp tre, sier dagens juryleder Trine Sandberg, kokebokforfatter/ trinesmatblogg.no


Selve finalen skjer i Stavanger 10. januar. Les mer om Det Norske Måltid ved å klikke på lenken under.