Pannestekte poteter og eplekrem med kryddersild

Sild er veldig enkelt å lage til middag, men har du litt ekstra tid en dag kan du prøve sild med eplekrem og frityrstekt løk. Kjempegodt!


INGREDIENSER

  • 1 pakke Juviksild søt kryddersild
  • reddiker
  • frityrkokt løk
  • 4 dl vann
  • 2 dl sukker
  • 1 dl eddik


Eplekrem

  • 1 boks Cremè Fraîche
  • 2 stk epler (Pink Lady)
  • 2,5 ss sukker
  • 1/2 ts sitronsaft

Slik gjør du

Start med å lage en lake av vann, sukker og eddik i en kasserolle. Gi et oppkok og avkjøl laken. Skiv reddikene tynt, og legg oppi laken når den er kald.


Fritert løk lager du ved å varme frityrolje til 180 grader og legge oppi løkringer. Når de har blitt brune og gylne tar du ringene ut av frityroljen og lar de tørke på bakepapir som ligger på en rist. Som et alternativ kan du også bruke "Sprø løk" som du kjøper i pose.


Eplekrem

Pisk Crème Fraîche, sukker og sitronsaft med en håndmikser til det blir luftig. Skrell eplene og rasp dem på et råkostjern. Legg epleraspet i en sil slik at eplesaften kan renne litt av. Bland deretter epleraspet med den opp-piskede Cremé Fraîche-blandingen.


Eplekremen kan serveres med en gang, men kan også lages ferdig dagen før du skal servere. Bare la den stå med lokk på i kjøleskapet.


Legg kalde eller lune poteter i skiver på en tallerk. Klapp og tørk kryddersildfileten med et kjøkkenpapir før du legger den oppå potetene. Skjær et lite snitt inn mot sentrum av reddikskivene og plasser dem oppå silda. Strø den frityrkokte sprø løken over og legg eplekrem ved siden av.