Tantes rødbetsild

Tantes Rødbetsild

INGREDIENSER

  • 2 stk pakker Juviksild søt kryddersildfilet      Original
  • 1 eple
  • 1 og 1/2 stilk stangselleri
  • 1 rødløk
  • 1-2 dl syltede rødbeter
  • majones
  • rømme
  • egg
  • fersk dill

Mange undret seg da de fikk høre Erling Braut Haaland sin kryptiske hilsen til «tante» da han vant prisen «Årets gjennombrudd» på Idrettsgallaen i 2020. Hilsenen var ment til Molde Fotballklubbs superkokk Torbjørg Haugen.

– Jeg vil takke Ole Gunnar med teamet i Molde, tante i Molde som lagde god mat som gjorde at jeg vokste «græla» godt, var noe av det Haaland sa (nrk.no).


Torbjørg Haugen jobbet i en årrekke som kokk for Molde Fotballklubb og serverte alltid glad mat som gav energi. En av rettene var Tantes rødbetsild. Og som hun sa: "Husk! Det må være kryddersilda fra Juvik."


Hardkok ett eller flere egg og avkjøl. Skrell egget og ta ut plommen. Rens eplet og del det i terninger. Kutt rødløk, stangselleri og rødbeter. Bland majones og rømme til ønsket konsistens og ha de oppkuttede ingrediensene i. Del sildefiletene i fine biter på skrå og vend halvparten av silda i salaten.


Legg opp salaten på et fat og legg på resten av sildebitene. Smuldre eggeplommene over og pynt med masse fersk dill. Retten er nå klar til servering!


TIPS! Vil du at salaten skal være enda rødere? Bruk litt av laken fra de syltede rødbetene, men pass på at du ikke tar for mye slik at salaten blir for flytende.