Krydret matjes på potetvaffel med syltet rødkål

INGREDIENSER

  • fileter med krydret matjessildfilet
  • 250 g kokte kalde poteter
  • 1 egg
  • 1 dl melk
  • 50 g hvetemel
  • 1/4 ts bakepulver
  • salt og pepper
  • créme fraîche
  • fersk dill
  • rødkål
  • 0,5 dl eplecider-eddik
  • 1,5 dl sukker
  • 2 dl vann
  • 1/4 ts fennikelfrø
  • 6 hele pepperkorn

Slik gjør du

Start med å snitte rødkål og legge den i en skål. Kok deretter opp en eddiklake av vann, sukker, eddik, fennikelfrø og hel pepper. La den avkjøle seg litt og hell den varme laken over rødkålen. La stå og avkjøle seg i 30 min.


Potetvaffel

Oppskriften gir to-tre vaffelplater. Skrell og mos de kalde potetene. Bland i egg, melk, hvetemel, bakepulver, salt og pepper. Smør vaffeljernet med smør og stek vaflene. La de avkjøle seg på rist.


Skjær sildefiletene i biter. Anrett vaflene med créme fraîche, sild, syltet rødkål og fersk dill.