Krydret matjes med pastiknakkpuré

INGREDIENSER

  • fileter med krydret matjessildfilet
  • kokte poteter
  • regnbue gulrøtter
  • aspargesbønner
  • selskapserter
  • smeltet smør
  • fersk dill
  • 500 g pastinakk
  • 1 dl matfløte
  • 140 g kaldt smør
  • salt og pepper

Slik gjør du

Pastinakkpuré

Skrell og del pastinakk i biter. Legg den i en kjele og dekk med vann. Kok opp og la koke til pastinakken er mør. Hell av vannet og mos pastinakken med en stavmikser. Bland inn fløte og kaldt smør og smak til med salt og kvernet pepper.


Kok gulerøtter, aspargesbønner og erter. Del de kokte potetene i biter og brun dem litt på en panne med smør. 

Smelt smør i en kjele og ha i kuttet persille. 

Ta sildefiletene opp fra boksen og anrett puré, grønnsaker og sild på tallerken. Hell over smeltet smør. 


Hverdagsfest på tallerkenen!