Frisk silderett med spekesild

INGREDIENSER

  • 1 pakke Juviksild søt spekesildfilet
  • 1 dl bringebæreddik
  • 2 dl vann
  • 4 dl sukker
  • rødløk
  • små tomater
  • agurk
  • avocado
  • lime
  • aioli
  • mango
  • vannmelon
  • fersk fetaost
  • bringebær
  • urter
  • knaskekjeks

Slik gjør du

Du tror det nesten ikke før du har smakt det. Dette er en frisk rett med sild, frukt og grønnsaker som vil overraske mange. Lett å legge opp like før gjestene kommer.


Start med å blande 1 dl bringebæreddik, 2 dl vann og 4 dl sukker i en kjele og kok opp. La laken avkjøle seg. Når laken er kald, legg oppi oppskåret spekesild, rødløk og tomater til marinering i 1 - 2 timer.


Lag avocadokrem av avocado, lime og litt aioli.


Renn av laken og anrett på fat. Tilsett strimlet mango, litt vannmelon og fersk fetaost. Pynt med bringebær og urter. 

Servér med knaskekjeks!