Hanne-Cecilie Sporsheim i Juviksild er nominert til den prestisjefylte prisen som deles ut av Stiftelsen Norsk Mat. Les mer om prisen og juryens begrunnelse her
Matprisen løfter fram og hedrer mennesker som bryr seg om og som jobber for å fremme bærekraftige måltider og som bidrar til bevisste matvalg. Les mer om prisen og juryens begrunnelse her
Stipendet deles ut av matvarekjeden Meny, og Juviksild vant prisen for vårt arbeid med å promotere og fronte norsk sild og for å jobbe for å få sild tilbake på norske middagsbord. Les mer om saken her.
En dag i slutten av mai kom to unge lokalmat-entusiastiske herrer syklende på besøk til oss i Juvika. Stor stas å få besøk av så flinke karer, og Hjeltnes og Brimi hadde med seg at helt filmteam. Filmen ble vist på Matkanalen, og var et samarbeid med Coop "Verdt å tråkke til".
Mot slutten av en magisk og begivenhetsrik finalekveld var det juryens tur til å entre scenen. Den fagsterke juryen hadde en spesialpris å dele ut. Stemningen var spent i salen da juryen leste opp sin begrunnelse. Les mer om juryens begrunnelse her
"Vinneren tar utgangspunkt i en historisk norsk råvare som har vært en viktig del av nordmenns kosthold i flere hundre år..." Slik startet Line Verndal og Nina Sundquist opplesingen av sin begrunnelse for årets pris på 200.000 kroner. Les mer om prisen her og her
Det Norske Måltid delte ut i alt 14 priser i løpet av finalekvelden. Av disse gikk to av prisene til produsenter på den lille øya Gossen i Aukra kommune i Møre og Romsdal. Både "Juryens Utvalgte 2019" og "Årets Godbit". Les mer om dette i Romsdals Budstikke her
Monica og Brit i "Mat helt enkelt" har fokus på lokale råvarer og jobber aktivt med å gi oss tips og oppskrifter slik at vi kan bli bedre på å velge kortreist mat. I desember tok de turen til Juviksild for å få tips om sild når de skulle lage festmat i jula for sine foreldre. Se episoden her
Nevada har kommet på besteselgerlisten i New York Times med sin kokebok fra Norge. Ikke rart hun har mange følgere fra hele verden på sin blogg. Nevada ville gjerne bli bedre kjent med vår sildehistorie. Les mer om hennes besøk hos oss her
Juviksild er i gang med produksjon og pakking av sild sommeren 2018. Sild er tradisjonsmat som trenger at det tenkes nytt for at flere skal få øynene opp for tilvirket sild. Søsknene Jon-Ragnvald og Hanne-Cecilie restarter sildebedriften og satser på spekesild og kryddersild i ulike varianter. Les mer om dette her
Mat og drikkekonkurransen Det Norske Måltid kårer det ypperste innen norsk mat og drikke i Norge. Etter den første innledende runden, og delfinalen, er kryddersilda vår nå valgt ut til den store finalen, som en av tre finalister i kategorien Årets sjømat - foredlet.
I juryen til Det Norske Måltid sitter noen av de fremste fagpersonene på mat og drikke i Norge. Dette er hva dommerne uttalte etter delfinalen:
– Når smak er vurdert, blir identitet, emballasje, lokal forankring og historiefortelling tatt med i vurderingen. Vi skulle gjerne sendt flere til finalen, for nivået og kvaliteten er høy, men vi må velge topp tre, sier dagens juryleder Trine Sandberg, kokebokforfatter/ trinesmatblogg.no
Selve finalen skjer i Stavanger 10. januar. Les mer om Det Norske Måltid ved å klikke på lenken under.
God sild skal smake sild. Vår sild er nøye utvalgt og bearbeidet gjennom flere unike smaks- og modningsprosesser.
Juvikprodukt AS, Juvikvegen 34, 6480 Aukra.
post@juviksild.no
Våre produkter er tilvirket i Juvika på øya Gossen i Aukra kommune, helt ytterst på Romsdalskysten.