Sild har like lange tradisjoner i Sverige som i Norge, og svenskene er flinke til å ta vare på sildetradisjonen sin.
I motsetning til hollandsk matjessild som saltes en kort periode for å få frem den gode smaken, er svensk matjessild nærmere vår norske kryddersild. Bakgrunnen for at to ulike produkter bærer samme navn, er uklar. Muligens ble den svenske matjessilda tidligere produsert av sommerfanget Nordsjøsild, som er den samme type sild som hollenderne bruker til sin tradisjonelle lettsaltede matjessild. Handelsmessig kan det være at matjessild var synonymt med noe av den beste silda en kunne få i en tidsbegrenset periode. Navnet har skapt en smule forvirring for mange sildekjøpere, men for mange er ordet matjes i dag synonymt med den krydrede svenske matjessilda.
Krydret matjessild med dill har en rund og krydret smak og er anvendelig til mange av de samme oppskriftene som vi bruker vår kryddersild til.
POTETER OG STUEDE GRØNNSAKER
KLASSISK MIDDAGSTALLERKEN
GRØNNSAKER OG PASTINAKKPURÈ
SILDEDILLA-BURGER
SURMELKSTAPPE
POTETSALAT OG SYLTET RØDLØK
POTETVAFFEL OG SYLTET RØDKÅL
TYTTEBÆRKREM PÅ RUGBRØD
God sild skal smake sild. Vår sild er nøye utvalgt og bearbeidet gjennom flere unike smaks- og modningsprosesser.
Juvikprodukt AS, Juvikvegen 34, 6480 Aukra.
post@juviksild.no
Våre produkter er tilvirket i Juvika på øya Gossen i Aukra kommune, helt ytterst på Romsdalskysten.